Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Svenska Seglarförbundet jobbar med att utveckla framtidens utbildning för tränare och som en effekt av den snabba digitaliseringsutvecklingen i samhället öppnar det sig nya möjligheter med att varva kurstillfällen på webben med fysiska träffar.
 

Årsmöte 2020

(2020-10-19 21:00)
Stockholms seglarförbund kallar till årsmöte 2020. Under rådande omständigheter så kommer årsmötet att genomföras digitalt den 5 november. Årsmöteshandlingar publiceras senast den 21 oktober.
 
Oscar Wersäll har anställts som ny klubbkonsulent i Stockholm. Med stor erfarenhet från flera olika klasser och en gedigen bakgrund i föreningslivet har 33-årige Oscar alla möjligheter att bli en stor tillgång för distriktets cirka 100 klubbar.
 
Denna föreläsning vänder sig till dig som tränare och/eller förälder med engagemang i seglingsklubben. Målet är att inspirera till hur ni i klubben kan jobba med stödjande klimat och en bra stämning runt vår seglingsarena.
 

Digital prisutdelning

(2020-09-20 20:24)
Hur gör man en cool och kul Covid-anpassad prisutdelning? På nätet naturligtvis! Applåder till pristagarna och arrangörerna som kom på hur vi kan fira pristagare på ett absolut Covid-19 säkert sätt.
 
Hösten är här och Stockholms seglarförbund håller som bäst på med att planera höstens, vinterns och vårens utbildningar. Nu kan man anmäla sig till tränare grön/instruktör grön som genomförs 29/10 -- 1/11 (höstlovet).
 
Solna Strands Kappseglingsklubb bjuder in till Ulvsundaregattan 20/9 som i år blir "lilla banan" och är en av de planerade Gill Stockholm Cup för gröna & blå seglare.
 
Värmdö Jolleseglare bjuder in till Torsbyregattan som i år blir "lilla banan" och är en av de planerade Gill Stockholm Cup för gröna & blå optimistseglare som inte seglar regionkvalet utan vill träna på att kappsegla utanför den egna klubben.
 

Askrike Opti Meet 20/9

(2020-09-04 22:29)
StSF och LiJS bjuder in till Askrike Opti Meet 5 söndagen den 20/9. Det är en lokal träningsregatta som riktar sig till distriktets optimistseglare som normalt skulle seglat Gill Stockholm Cup (stora banan). Nu finns även info om sjösättning mm.
 

Opti Meet resultat

(2020-09-03 18:01)
Vi har nu genomfört 4 stycken Opti Meets i Stockholm under dessa Corona tider och här kommer nu ett sammanställt resultat för dem som är födda 2008 eller tidigare samt lite information om avslutningen på säsongen.
 

raid_the_baltics

(2020-08-30 11:44)
Följ Stockholmsseglarna på Instagram som igår startade från Smygehuk och har siktet inställt på målet i Haparanda. Precis som många andra älskar dom havet, Östersjön och segling.
 

Sailcoach sökes

(2020-06-23 14:31)
Stockholms Seglarförbund söker Sailcoacher för att fortsätta utveckla segling och stödja klubbarna i Stockholms distriktet. Ett spännande och givande uppdrag för eldsjälar som vill att segling ska utvecklas och vara tillgängligt för alla.
 
Då platserna på våra Instruktörsutbildningar snabbt blivit fullsatta under våren erbjuder Stockholms Seglarförbund den 12 - 14 juni en extra kurs innan Seglarskolorna kör igång.
 

Inställda kappseglingar

(2020-05-20 09:15)
Denna gång var är det folkfesten och en höjdpunkten för många seglare Gotland Runt som ställdes in. Tidigare har flera andra kappseglings arrangörer meddelat att kappseglingar ställts in för både jollar och kölbåtar.
 
Nu har möjligheten för föreningar att söka kompensationsstöd med anledning av Corona-pandemin öppnats. RF-SISU Stockholm kommer att arrangera två digitala informationsträffar för att gå igenom regler och riktlinjer för stödet för er föreningar.
 

Postadress:
Drevvikens Segelsällskap - Segling
Tove Madsen, Konvaljbacken 6
14264 Trångsund

Kontakt:
Tel: +4687717033
E-post: tove.madsen@seglaut.se

Se all info